2020-12-10 Новини про обладнання

Новітня бездротова система моніторингу роботи обладнання

В епоху стільникового зв'язку підвищити ефективність обладнання стало набагато простіше. Однією з останніх розробок Альфа Лаваль в цій сфері стала система Condition Monitoring (CM), призначена для контролю стану обладнання, що обертається. Cистема CM доповнила асортимент контрольно-вимірювальних рішень і стала ще одним кроком до цифрової трансформації тих галузей промисловості, де застосовується обладнання в санітарному виконанні. Таким чином, компанія Альфа Лаваль та її замовники, прагнучи максимально використовувати новітні технології, ще раз підтверджують свій статус першопрохідців на шляху цифрової трансформації  підприємств.

Система CM компанії Альфа Лаваль призначена для контролю робочого стану обладнання, що обертається, зокрема насосів та мішалок в санітарному виконанні. Компактна, проста в монтажі і використанні система відстежує вібрацію, температуру і загальний час роботи обладнання, тобто три найважливі параметри, які допомагають діагностувати несправність. За допомогою нової системи CM від Альфа Лаваль виробники молочної продукції, продуктів харчування, напоїв, побутової хімії і засобів особистої гігієни, а також фармацевтичної продукції можуть захистити критично важливе обладнання, забезпечити його безвідмовну роботу, підвищити безпеку співробітників, скоротити витрати на технічне обслуговування і отримати тим самим конкурентну перевагу.

«Цифрові технології розвиваються дуже швидко, і, якщо підприємство, де використовується обладнання в санітарному виконанні, хоче зберегти конкурентоспроможність, воно повинно йти в ногу з часом, - зазначає Джон Уокер, менеджер напряму«Насосне обладнання» компаніїFАльфа Лаваль. - Розробивши систему CM, компанія Альфа Лаваль зробила ще один рішучий крок до Четвертої промислової революції. Подібні інновації ми розробляємо в тісній співпраці з нашими замовниками. Мета таких інновацій - надати замовникам передові рішення в області зв'язку і тим самим ще більше підвищити якість обслуговування».

Система CM компанії Альфа Лаваль створена на базі датчиків, розміщених на обладнанні. Датчики передають дані в мобільний пристрій, який, на основі отриманої інформації, прогнозує подальше техобслуговування. Таким чином, рішення про технічне обслуговування приймаються за допомогою передових засобів діагностики, наприклад, функції відстеження трендів. Оператори можуть перевіряти вібрацію і температуру обладнання або по світлодіодному індикатору на моніторі, або використовуючи інтуїтивно зрозуміле мобільний додаток на підключеному пристрої на базі iOS або Android під час періодичних оглядів. Дані передаються від устаткування на пристрій в радіусі 20 метрів.

Дані про вібрації, отримані на основі аналізу трендів і з допомогою методу швидкого перетворення Фур'є, допомагають діагностувати несправності. Використовуючи ці дані, оператори можуть обгрунтовано планувати технічне обслуговування і зупинки технологічного процесу, грунтуючись на фактичний стан вузла, а не керуючись даними міжсервісний інтервалу за часом або напрацюванні годин.

Таким чином, як вже говорилося, система CM допомагає захистити обладнання і домогтися його максимальної ефективності, підвищити безпеку співробітників, мінімізувати позапланові простої і зменшити експлуатаційні витрати.

Спочатку система CM була призначена для роторних насосів Альфа Лаваль серій SX і SRU. Однак згодом вона була адаптована і для іншого обертового обладнання.

Щоб докладніше дізнатися про переваги системи CM компанії Альфа Лаваль, натисніть на посилання нижче.

Детальніше про Alfa Laval CM

 

Пов'язані теми: