2020-10-06 Новини про обладнання

Новий паяний теплообмінник АС74

Alfa Laval, лідер впровадження інновацій на ринку теплообмінних технологій, приділяє особливу увагу розробці енергоефективних систем нагрівання та охолодження. Компанія запустила у виробництво паяний пластинчастий теплообмінник нового покоління - Alfa Laval AC74. В теплообміннику AC74, що представляє собою унікальне рішення для систем кондиціонування повітря і технологічного охолодження, використовуються інноваційні технології, розроблені для підвищення енергоефективності та дозволяють використовувати холодоагенти з низьким потенціалом глобального потепління (ПГП).

«Після прийняття закону, спрямованого на зниження глобального парникового ефекту, викликаного фторвмісними газами (CF), все більше замовників стикаються з проблемами, - пояснює Фредрік Екстрем, керівник підрозділу Енергоресурси компанії Alfa Laval. - Це призвело до зростання попиту на нові рішення, які можуть використовувати сучасні холодоагенти з низьким ПГП».

Незважаючи на екологічні переваги, багато холодоагентів з низьким ПГП висувають високі вимоги до технологій теплообмінників. Зокрема, експлуатація обладнання при низьких температурах ускладнюється ризиком замерзання з подальшими механічними пошкодженнями цілісності апарату. Деякі холодоагенти, такі як R-32 (діфторметан), потребують  роботи при високому робочому тиску, що є проблемою для багатьох теплообмінників, наявних на ринку.

«Крім того, слід зазначити, що підвищення енергоефективності набуває все більшої важливості в багатьох галузях промисловості, в тому числі, в системах нагріву і охолодження, - продовжує пан Екстрем. - Тому ми розробили теплообмінник AC74, який максимально відповідає основним вимогам замовників - забезпечення енергоефективності та застосування нових холодоагентів».

Сучасні технології, які відповідають вимогам замовників

«Покоління AC74 поєднує в собі ряд унікальних технологій, які компанія Alfa Laval розробила на основі свого багаторічного досвіду в даному обладнанні, - каже Фредрік Екстрем. - Сюди входить DynaStatic™,  гнучка розподільна система, яка може адаптуватися до відповідних теплофізичних властивостях середовища. Таким чином, досягається ідеальна сумісність, наприклад, з холодоагентами з низьким ПГП».

Система DynaStatic™ забезпечує максимально рівномірний розподіл робочого середовища всередині апарату і додатково підвищує ефективність теплообмінників AC74. Теплообмінник AC74 також оснащений новою канальної пластиною, яка використовує переваги патентованої асиметричній конструкції пластини FlexFlow ™ компанії Alfa Laval. Вона забезпечує більш ефективну тепловіддачу завдяки оптимізації перепаду тиску і підвищення турбулентності

«Ще однією відмінною особливістю є система IceSafe, яка включає ряд елементів контролю низької температури і забезпечує кероване неруйнуюче заморожування при роботі з низькотемпературними технологічними середовищами, - зазначає пан Екстрем. - Крім того, одна з моделей цього покоління апаратів, ACK74, спеціально оптимізована для використання з R-32. ACK74 має перевірену конструкцію PressureSecure, яка гарантує надійну роботу при високому тиску (до 49 бар)».

Адаптивність до різних застосувань

В першу чергу, компанія Alfa Laval розробляла теплообмінники AC74 для застосування в системах кондиціонування повітря і технологічного охолодження, проте дана екологічна конструкція відкриває нові можливості для широкого спектру завдань. Моделі AC74 розраховані на вищий діапазон потужності (від 50 до 160 кВт) порівняно з аналогічними апаратами попереднього модельного ряду паянних теплообмінників.

«Такий широкий діапазон продуктивності забезпечує нашим замовникам величезний потенціал, - говорить пан Екстрем. - Можливість охоплення ширшого робочого діапазону з застосуванням компактного корпусу того ж розміру дозволить використовувати проектно-монтажним організаціям менше трубопроводів, що, в підсумку, заощадить кінцевому замовнику час і гроші».

 

Дізнайтесь більше про новий теплообмінник AC74 та модельний ряд Alfa Laval AC

 

Посилання

Все

Пов'язані теми: