Пивоварня - задачі та рішення
Промислове обладнання для ефективної роботи
Суттєві витрати енергії та інгредієнтів, високе споживання води та виробничий брак — ось лише деякі приклади ускладнень, найбільш поширених у сфері виробництва пивного сусла. Забруднення та очищення також можуть впливати на тривалість процесів; крім того, виникає ще одна проблема — а що робити з осадом і пивною дробиною?
Альфа Лаваль пропонує неординарні рішення для стандартних проблем, які дають змогу забезпечити ефективність і виняткову продуктивність у сфері комерційного пивоваріння.
Приготування пивного сусла
Завдання для вирішення
- Надто волога пивна дробина
 
Рішення
- Видалення вологи з пивної дробини за допомогою декантерів Альфа Лаваль
 
Рішення
- Видалення до 70% вологи з пивної дробини
 
Завдання для вирішення
- Велике споживання енергії
 
Рішення
- Система відновлення енергії на основі пластинчатих теплообмінників Альфа Лаваль;
 
Рішення
- Економія до 40% завдяки повторному використанню енергії, яка витрачається на кип’ятіння пивної дробини для підігрівання сусла на подальших етапах виробництва
 
Завдання для вирішення
- Незадовільний теплообмін внаслідок забруднення варильного котла та недостатнього очищення
 
Solution
Outcome
- Replacing spray balls with rotary jet heads that handle in-flow particulates to clean all brew kettle internal surfaces helps improve brewhouse efficiency and hygiene
 
Whirlpool
Challenge
- Wort quality
 - Wort loss
 - Inefficient trub separation sequence
 - Trub too wet causing downstream and disposal issues
 
Outcome
- Improved wort clarity before cooling
 - Recovery of wort lost as trub increases overall yield
 - Shortened process times and improved trub separation
 - Significantly drier trub (which can be sold on as animal feed additive)
 - Less risk of wort cooler fouling
 - Reduced flushing and energy consumption between brews