2020-04-13 Новини про обладнання

Альфа Лаваль представляє Compabloc+ для робіт в умовах високого тиску

У всьому світі експлуатується понад 30 тис. теплообмінників Альфа Лаваль типу Compabloc.  Ці апарати є загальновизнаним лідером ринку блокових теплообмінників. Нова лінійка теплообмінників Compabloc + знайде застосування в різних галузях промисловості завдяки їх здатності працювати в найскладніших умовах. У теплообмінниках типу Compabloc+ використовується інноваційна конструкція ущільнення, що гарантує безпечну експлуатацію без витоків при тиску до 60 бар.

«Теплообмінники типу Compabloc заслужили відмінну репутацію в промисловості завдяки високій ефективності і надійності теплопередачі, - зазначила Енн Баймон, продакт-менеджер Альфа Лаваль. - Однак ми отримували зворотний зв'язок від замовників, що в ряді випадків потрібна не тільки висока теплова потужніст, але і можливість роботи при вищому тиску. Ми прислухалися до їхньої думки і розробили лінійку Compabloc+ з урахуванням нових потреб і завдань».

Інноваційна модель для роботи в умовах високого тиску

Модель Compabloc+ відрізняється від раніше розроблених теплообмінників особливим ущільненням, яке отримало назку +Seal. На нову конструкцію ущільнення подана заявка на патент. Це перші блокові теплообмінники, в яких замість традиційної плоскої прокладки застосовується повністю закрита графітова прокладка. З таким ущільненням теплообмінники Compabloc+ витримують вищий робочий тиск, ніж попередні моделі.

«Вища стійкість ущільнення +Seal до тиску - це не єдина його перевага», - додає Енн Баймон. - Його конструкція захищає прокладку і виключає надмірне затягування панелей. Це спрощує технічне обслуговування, роблячи його більш швидким і безпечним».

Нові можливості для нової ери

Завдяки своїм технічним характеристикам теплообмінники типу Compabloc+ забезпечують вищу ефективність технологічних процесів, ніж традиційні громіздкі кожухотрубні теплообмінники з низьким тепловим ККД. Один з таких процесів - знесірчення на нафтопереробних заводах. Цей процес набуває важливості через необхідність дотримання нових нормативів за вмістом сірки в моторному паливі.

«Перший теплообмінник Compabloc+ був встановлений для рекуперації тепла на установці сіркоочистки бензинових фракцій, де традиційно застосовуються кожухотрубні теплообмінники, - розповідає Кріс Вайцеховський, менеджер з розвитку бізнесу компанії Альфа Лаваль. - Тепловий ККД теплообмінника Compabloc+ в три-п'ять разів вище, ніж у інших теплообмінників, що дозволяє рекуперувати більше тепла, знизити експлуатаційні витрати і підвищити ефективність технологічного процесу. Один теплообмінник Compabloc+ зміг замінити більше десятка кожухотрубних теплообмінників, а площа, яку займає аппарат на 90% менше, ніж займали кожухотрубні теплообмінники».

 

Посилання

Все
male and female engineers standing next to alfa laval compabloc welded plate heat exchanger

Why switch from traditional heat exchangers?

For more information

Пов'язані теми: