2021-04-19 Новини про обладнання

Alfa Laval увійшла в консорціум з виробництва поновлюваного чистого палива на основі технології Power-to-X

Компанія Alfa Laval, світовий лідер з виробництва теплообмінного, сепараційного та  потокопровідного обладнання, стала партнером шведської компанії Liquid Wind, яка розробляє обладнання для виробництва екологічно чистого відновлюваного палива з використанням електроенергії. Увійшовши до виконавчої ради Liquid Wind, компанія Alfa Laval буде використовувати свій експертний досвід в області технологій теплообміну для вдосконалення виробничих процесів і енергетичної інтеграції технологічних установок. Угода про співпрацю була підписана 15 березня 2021 року.

Liquid Wind - це компанія, яка проектує і фінансує промислові підприємства з виробництва палива eMethanol™. Кожне таке підприємство збирає і концентрує біогенні відходи промисловості в формі вуглекислого газу і з'єднує їх з воднем, отриманим з води з використанням відновлюваних джерел електроенергії; в результаті виходить екологічно чистий метанол. Alfa Laval вже придбала невеликий пакет акцій шведської компанії і тепер збирається приєднатися до консорціуму разом з компаніями Carbon Clean, Siemens Energy і Haldor Topsoe. Використовуючи свій досвід в області оптимізації та ефективного енергоспоживання, Alfa Laval зможе внести свій внесок в розробку підприємств для виробництва палива eMethanol™, де теплообмінники будуть одним з ключових елементів основної системи і процесів отримання чистого водню, затримання вуглекислого газу і синтезу метанолу.

Згідно з оцінками Всесвітньої Енергетичної Ради, глобальний попит на вуглецево-нейтральне синтетичне паливо (так званий ринок P2X, де X може позначати метанол, водень, метан і т. Д.) До 2050 року може досягти 20 000 ТВт⋅ч, що відповідає 50% поточного рівня споживання викопного палива.

«Така спільна робота має дуже велике значення: поряд з іншими великими гравцями ми станемо частиною зростаючого ринку технологій Power-to-X і, таким чином, прискоримо розробку технічних рішень, які дозволять збільшити кількість доступних видів палива в майбутньому, - зазначає Сюзанна Пален-Оклунд, президент енергетичного підрозділу Alfa Laval. - Подібні форми співпраці допомагають нам розширювати межі застосування технологій і вносити свій вклад в створення суспільства, що стабільно розвивається».

«Ми раді можливості посилити консорціум Liquid Wind, прийнявши в нього шведську промислову компанію світового рівня з її унікальним досвідом. Їх знання стануть корисним інструментом для підвищення ефективності роботи Liquid Wind і загальної цінності нашої продукції », - говорить Клас Фредрікссон, головний виконавчий директор і засновник Liquid Wind.

Чи знаєте ви, що... екологічно чистий метанол - це готове до комерційного застосування рідке паливо, яке, згідно з прогнозами, зіграє ключову роль в процесі переходу до екологічно чистих вантажоперевезень, і що перше судно, яке працює на метанолі, було побудовано ще в 2016 році?

Про компанію Liquid Wind

Компанія Liquid Wind займається перетворенням енергії в паливо. Її мета - скорочення обсягу викидів діоксиду вуглецю. Liquid Wind проектує, фінансує, будує і експлуатує типові підприємства з виробництва палива eMethanol™ з метою прискорення процесу переходу до екологічно чистих вантажоперевезень. Такі підприємства будуть виробляти поновлюване рідке паливо, що дозволить клієнтам Liquid Wind швидше реалізовувати свої плани в сфері сталого розвитку.

Про Альфа Лаваль

Компанія Alfa Laval є визнаним експертом і має заслужену репутацію надійного постачальника обладнання та послуг в галузі енергетики, морського судноплавства і виробництва харчових продуктів та напоїв, в більш ніж 100 країнах світу.

Ми допомагаємо нашим Замовникам оптимізувати виробничі процеси, адаптувати їх до нових вимог ринку і цілям зі сталого розвитку.

Інноваційні технології Alfa Laval, для рафінування, очищення, первинної та вторинної переробки, допомагають раціонально використовувати природні ресурси. Вони підвищують енергоефективність, дозволяють повторно використовувати виділене тепло, знижують шкідливі викиди, очищають стічні води.

Таким чином, Alfa Laval не лише гарантує успіх бізнесу своїх Замовників, а й створює умови для сталого розвитку нашої планети.

www.alfalaval.ua

Посилання

Все
renewable-640 360

Пов'язані теми: