2021-06-01 Фінансові новини

Альфа Лаваль придбає компанію з цифрових послуг StormGeo

Компанія Альфа Лаваль - світовий лідер у галузі теплообміного, сепараційого та потокопровідного обладнання - підписала угоду про придбання компанії StormGeo - світового лідера в галузі метеорогічної розвідки та передових рішень для обробки даних.  Придбання є частиною стратегії Альфа Лаваль, спрямованої на підтримку розвитку морської галузі в області декарбонізації і підвищення ефективності операцій. Це придбання також підвищить рівень компетенцій Альфа Лаваль в області надання цифрових послуг. Закриття угоди очікується в другому кварталі 2021 року.

Компанія StormGeo, що має штаб-квартиру в м.Берген, Норвегія, налічує 515 співробітників в 15 країнах і надає рішення та послуги для операцій, які залежать від впливу погодних умов, в першу чергу, в судноплавстві, суднобудуванні та інших галузях. Послуги компанії з надання метеорологічної інформації допомагають замовникам знизити ризики, підвищити безпеку і приймати екологічні та раціональні рішення щодо маршрутів і операцій. StormGeo була заснована в 1997 році і з 2014 року перебуває у власності EQT, DNV GL і групи співробітників. Загальний обсяг продажів в 2020 році склав 714 мільйонів норвезьких крон (699 мільйонів шведських крон). StormGeo приєднається до підрозділу Альфа Лаваль "Морське обладнання».

 

Вартість повністю фінансується за рахунок коштів компанії і складає 3 630 мільйонів норвезьких крон (приблизно 3 700 мільйонів шведських крон) з погашенням боргами за рахунок надлишку коштів. Закриття угоди очікується в другому кварталі 2021 року на звичайних умовах. Придбання не впливає на показники EBITA і прибутку на акцію Альфа Лаваль.

 

"Придбання StormGeo доповнить спектр рішень, які допомагають нашим замовникам в питаннях декарбонізації. Крім того, придбання компанії StormGeo повністю відповідає нашим цілям в області цифровізації. Досвід компанії в області надання цифрових послуг і роботи з замовниками допоможе нам підвищити рівень наших пропозицій і поглибити знання в сфері цифрових технологій",  говорить Президент і генеральний директор Альфа Лаваль Том Еріксон. 

 

"Ми дуже раді приєднатися до Альфа Лаваль. Ставши частиною цієї провідної промислової компанії, StormGeo вийде на новий виток розвитку. Разом з Альфа Лаваль ми збільшимо свою присутність на світовому ринку і розширимо спектр пропонованих технологій", зазначає генеральний директор StormGeo Сорен Андерсен.

 

Чи знаєте ви, що…  компанія StormGeo розпочинала з TV2, найбільшої комерційної медіакомпанії Норвегії, яка в 1993 році першою використала анімовані прогнози погоди. Метеоролог Сірі Калвіг побачила можливість запропонувати персоналізовані метеорологічні послуги іншим галузям промисловості. Ця ідея згодом переросла в StormGeo.



Про компанію StormGeo



Компанія StormGeo, заснована в 1997 році, є світовим лідером в області послуг метеорологічної розвідки і обробки даних, а також підтримки прийняття рішень. Компанія пропонує провідні рішення в галузях судноплавства, нафти і газу, поновлюваних джерел енергії, комунального господарства, міжгалузевий діяльності та авіації. Її продукти допомагають замовникам керувати ризиками, оптимізувати продуктивність, скорочувати витрати і збільшувати доходи. У компанії 24 офіси в 15 країнах і 515 співробітників, а штаб-квартира знаходиться в Бергені, Норвегія. Як учасник Глобального договору ООН (Платформа дій «Стійкий бізнес в океані»), компанія StormGeo приділяє велику увагу змінам клімату та захисту природних ресурсів. Компанія прагне підтримувати своїх замовників у прийнятті екологічно відповідальних ділових рішень.



www.stormgeo.com



Про Альфа Лаваль 



Kомпанія Альфа Лаваль є визнаним експертом і має заслужену репутацію надійного
постачальника обладнання та послуг в галузі енергетики, морського судноплавства і
виробництва харчових продуктів та напоїв, в більш ніж 100 країнах світу. Ми допомагаємо
нашим Замовникам оптимізувати виробничі процеси, адаптувати їх до нових вимог ринку і
цілям зі сталого розвитку.

Інноваційні технології Альфа Лаваль для рафінації, очищення, первинної та вторинної
переробки, допомагають раціонально використовувати природні ресурси. Вони підвищують
енергоефективність, дозволяють повторно використовувати виділене тепло, знижують
шкідливі викиди, очищають стічні води. Таким чином, Альфа Лаваль не тільки гарантує успіх
бізнесу своїх Замовників, а й створює умови для сталого розвитку нашої планети. Робимо
світ кращим кожного дня. В цьому суть нашого девізу Advancing better™.

У компанії Альфа Лаваль працює 16 700 співробітників. Річний обсяг продажів у 2020 році склав 41,5 млрд шведських крон (приблизно 4 млрд євро). Компанія зареєстрована на Nasdaq OMX.

Більше інформації про компанію на веб-сайті: 

                          www.alfalaval.ua



Про компанію EQT

Компанія EQT - це цільова глобальна інвестиційна організація зі штаб-квартирою в Стокгольмі, Швеція, і з офісами в Європі, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, Північній і Південній Америці.

 

Для отримання детальної інформації, звертайтесь:

Johan Lundin                                                              

Head of Investor Relations                                         

Alfa Laval                                                                    

Tel: +46 46 36 65 10                                                  

Mobile: +46 730 46 30 90                                           



Eva Schiller

PR Manager

Alfa Laval

Tel: + 46 46 36 71 01

Mobile: +46 709 38 71 01



Цю інформацію Alfa Laval (publ) зобов’язана оприлюднювати відповідно до Регламенту ЄС про зловживання ринком. Інформація була подана для публікації через агентство контактної особи, зазначене вище, о 08.30 CEST 10 травня 2021 р.  

 

Посилання

Все

Images to download

 

 

Tom Erixon, President and CEO of Alfa Laval. 

Søren Andersen, CEO of StormGeo.

Пов'язані теми: