2021-02-25 Новини про обладнання

Конденсатор CB24 для збільшення стійкого потенціалу

Альфа Лаваль продовжує розширювати асортимент паяних пластинчастих теплообмінників, выпустивши  CB24. Теплообмінник CB24 - це перший на ринку конденсатор, оптимізований для роботи з R290. Завдяки інженерним рішенням, апарат поєднує  низький об'єм холодоагенту та підвищену теплову ефективність. Як результат, теплообмінник CB24 створює можливості для підвищення стійкості комерційного холодильного обладнання, теплових насосів з викристаням геотермальних джерел енергії (GSHP), супутніх систем водопровідної води тощо.


«Перехід на холодоагенти з меншим кліматичним впливом є головною тенденцією в нагріванні  та охолодженні», - зазначає Фредрік Екстрем, президент бізнес-підрозділу паяних та зварних теплообмінників Альфа Лаваль. «Завдяки ПГП (потенціал глобального потепління) рівно 3, пропан став потенціально цікавим для багатьох виробників. Порівняйте з холодоагентом R407C, який переважає сьогодні в комерційному охолодженні, ПГП якого перевищує 1700, і легко зрозумієте чому!"

Але використання пропану або R290 також має ряд практичних та технічних проблем. З міркувань безпеки, які пов'язані з легкозаймистим алканом, в деяких регіонах прийняли законодавчі акти, які обмежують допустимі витрати на охолодження для певних застосувань.

"Розробка CB24 мала на меті вирішити ці проблеми для деяких застосувань у нагрівання та охолодженні, де можливість використовувати R290 стає все більш критичною", - продовжує Фредрік Екстрем. «Ми зробили це, використавши інновації, які стали можливі завдяки багаторічному досвіду Альфа Лаваль у них застосуваннях. Це дало нам спеціальний конденсатор, який успішно пристосовується до обмежень об'єму холодоагенту при роботі з пропаном, не шкодячи тепловим характеристикам ".

150 грам та менше
Ключовим елементом успіху розробки CB24 є FlexFlow™ від Альфа Лаваль: запатентований дизайн пластин, який дозволяє робити асиметричні канали відповідно до середовища. FlexFlow™ сприяє  збільшенню турбулентності та оптимізації перепадів тиску відповідно до конкретного застосування. Отже, пластинчастий паяний теплобмінник CB24 може забезпечити високоефективну передачу тепла, одночасно використовуючи менший об'єм холодоагенту, ніж це було можливо раніше.

"Це означає, наприклад, що CB24 відповідає суворим вимогам до комерційних холодильних установок, які обмежують об'єм пропану до 500 грам", - пояснює Фредрік Екстрем. "Але це ще не все. Паяний теплообмінник CB24 може задовольнити навіть суворіші вимоги до теплових насосів, що використовують геотермальну енергію, які в Європі обмежені в об'ємі завантаження пропану до 150 грам" 

Іншою важливою рисою теплообмінника CB24 є використання PressureSecure, яка оптимізує взаємозв'язок між тепловими і механічними властивостями та характеристиками матеріалу для витримки навантажень під дією тиску, пов'язаних з застосуванням R290. В цілому, це забезпечує міцнішу конструкцію апарату, особливо в області портів, яким більш притаманні проблеми втоми матеріалу під дією тиску.

Низький ПГП  + висока ефективність = максимальна сталість довкілля
"Можливість використання меншого обєму пропану завдяки теплообміннику CB24 - це лише половина історії", - говорить Фредрік Екстрем. "Підвищення теплової ефективності також створить нові можливості для економії енергії для багатьох наших замовників".

Одним з ключових прикладів є комерційні холодильні установки, які складаються з вертикальних  полиць без вікна. Для їх експлуатації раніше необхідно було до трьох конденсаторів, в той час як з таким завданням справиться один апарат CB24, завдяки його високоефективним характеристикам.

"Результати також позитивні для геотермальних застосувань", - підсумовує Фредрік Екстрем. «Ми вже встановили наші перші конденсатори CB24 в теплових насосах з використанням геотермальної енергії в Південній Європі. Замовник  повідомив, встановлені апарати далего випереджають подібне обладнання на ринку за об'ємом необхідного холодоагенту та високою ефективністю системи”

Щоб дізнатись більше про пластинчасті паяні теплообмінники Альфа Лаваль CB24 та повний спектр рішень Альфа Лаваль щодо нагрівання та охолодження, відвідайте портал нагрівання та охолодження:

Портал тепло та холодопостачання Альфа Лаваль

Про Альфа Лаваль 

Компанія Альфа Лаваль є визнаним експертом і має заслужену репутацію надійного постачальника обладнання та послуг в галузі енергетики, морського судноплавства і виробництва харчових продуктів та напоїв, в більш ніж 100 країнах світу. Ми допомагаємо нашим Замовникам оптимізувати виробничі процеси, адаптувати їх до нових вимог ринку і цілям зі сталого розвитку.

Інноваційні технології Альфа Лаваль для рафінації, очищення, первинної та вторинної переробки, допомагають раціонально використовувати природні ресурси. Вони підвищують енергоефективність, дозволяють повторно використовувати виділене тепло, знижують шкідливі викиди, очищають стічні води. Таким чином, Альфа Лаваль не тільки гарантує успіх бізнесу своїх Замовників, а й створює умови для сталого розвитку нашої планети. Робимо світ кращим кожен день. В цьому суть нашого девізу Advancing better™.

У Альфа Лаваль працює 17 500 співробітників. Річний обсяг продажів у 2019 році склав 46,5 млрд шведських крон (приблизно 4,4 млрд євро). Компанія зареєстрована на Nasdaq OMX. 

www.alfalaval.com

CB24 vignette

For further information, please contact:

Erik Uppman

Product Manager

Alfa Laval Lund AB

Phone: + 46 46 36 67 98

E-mail: erik.uppman@alfalaval.com

Пов'язані теми: