2021-08-04 Новини про обладнання

Альфа Лаваль публікує технічний документ про екологічні холодоагенти

Технології опалення та охолодження зазнають масштабних змін, а екологічний та регуляторний тиск прискорює перехід від традиційних холодоагентів, які містять фтор, до альтернатив з меншим потенціалом глобального потепління. Компанія Альфа Лаваль, провідний новатор у сфері технологій теплообміну, роками працювала з замовниками для розробки рішень, адаптованих до унікальних потреб синтетичних та природних холодоагентів з низьким ПГП. Усі ці знання тепер опубліковані у офіційному нормативному документі, який ви можете безкоштовно завантажити.

Компанія Альфа Лаваль нещодавно опублікувала офіційний технічний документ, що має назву "Навігація на мінливому ринку холодоагентів» та пропонує читачам «керівництво по вибору та використанню холодоагентів для різних систем опалення та охолодження». Цей документ був розроблений компанією у відповідь на запити замовників, які хотіли отримати додаткову інформацію про вибір серед зростаючого асортименту нових холодоагентів в цілому і природних холодоагентів зокрема.

"Зміни на сучасному ринку холодоагентів набагато складніші, ніж ті, що ми бачили в минулому," - говорить Маттео Мунарі, керівник відділу паяних пластинчастих теплообмінників компанії Alfa Laval, і один з експертів, які доклали зусиль для створення цього документу. "Не існує однозначного переходу. У більшості випадків вибір "правильної" заміни холодоагенту багато в чому буде залежати від конкретного застосування та місця, де ви працюєте".

В результаті ми часто отримуємо від замовників запитання про те, що для них означає нове законодавство", - додає Томмі Енгбек, директор з продажів у відділі енергетики Альфа Лаваль, та інший автор документу. "Цей технічний документ є узагальненням всього нашого досвіду та знань, який ми зібрати десятиліттями, розробляючи теплообмінники для цих різних холодоагентів. Ми сподіваємось, що даний документ буде корисний для замовників.”

Детальний аналіз холодоагентів з низьким ПГП

Новий технічний документ починається з передмови по цій темі та дає детальний огляд регуляторних ситуацій в різних частинах світу. Потім в ньому розглядаються різні варіанти холодоагентів, які є наявні на даний час, найостанніші ринкові тенденції і завершується розглядом різних типів інновацій в області теплопередачі, які з'явилися для задоволення потреб в холодагентах з низьким ПГП. 

"Нашою метою було переконатися, що читач розуміє, що потрібно на ринку, а також які основні відмінності між синтетичними та природними холодоагентами, такими як пропан, аміак та вуглекислий газ", - каже Мунарі. "Кожен варіант холодоагенту має різні переваги та потенційні недоліки. Будемо сподіватися, що читачі цього керівництва краще зрозуміють, які рішення найкраще підходять для задоволення конкретних потреб, і які типи теплообмінних технологій знадобляться для вирішення проблем цих конкретних холодоагентів".

Надання замовникам найсвіжішої інформації

Як зазначає Томмі Енгбек попереднє видання технічного документу було опубліковано у 2018 році. "З того часу на ринку відбулось багато змін", - говорить він. «Тому ми вважали, що настав час оновити офіційну документацію, щоб наші замовники мали доступ до найновішої інформації. Ми також сподіваємось, що у майбутньому документ буде оновлюватися, наприклад, коли ми очікуємо перегляду важливого Регламенту Європейського Союзу щодо газів, які містять фтор, у 2022 році ".

Переглянуте видання «Навігація на мінливому ринку холодоагентів» було опубліковано в зв'язку з перезапуском Порталу тепло- та холодопостачання Альфа Лаваль, онлайн бази знань з застосунками та ресурсами для професіоналів в області опалення, вентиляції, кондиціонування повітря та  холодильного обладнання. Документ доступний для безкоштовного завантаження без реєстрації.

Щоб завантажити технічний документ та дізнатися більше про підхід Alfa Laval до синтетичних та природних холодоагентів з низьким ПГВ, натисніть на посилання www.alfalaval.com/heating-and-cooling-hub.

Для отримання детальної інформації, звертайтесь:

Therese Tonning, Marketing Communication Manager
Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers,
Energy Division, Alfa Laval
Phone: +46 46 36 72 09
E-mail: therese.tonning@alfalaval.com

Theresa P Elven, Communications Project Manager
Business Unit Gasketed Plate Heat Exchangers,
Energy Division, Alfa Laval
Phone: +46 46 36 65 30
E-mail: teresa.pelven@alfalaval.com


Про Альфа Лаваль

Kомпанія Альфа Лаваль є визнаним експертом і має заслужену репутацію надійного
постачальника обладнання та послуг в галузі енергетики, морського судноплавства і
виробництва харчових продуктів та напоїв, в більш ніж 100 країнах світу. Ми допомагаємо
нашим Замовникам оптимізувати виробничі процеси, адаптувати їх до нових вимог ринку і
цілям зі сталого розвитку.

Інноваційні технології Альфа Лаваль для рафінації, очищення, первинної та вторинної
переробки, допомагають раціонально використовувати природні ресурси. Вони підвищують
енергоефективність, дозволяють повторно використовувати виділене тепло, знижують
шкідливі викиди, очищають стічні води. Таким чином, Альфа Лаваль не тільки гарантує успіх
бізнесу своїх Замовників, а й створює умови для сталого розвитку нашої планети. Робимо
світ кращим кожного дня. В цьому суть нашого девізу Advancing better™.

У компанії Альфа Лаваль працює 17 500 співробітників. Річний обсяг продажів у 2020 році склав 41,5 млрд шведських крон (приблизно 4 млрд євро). Компанія зареєстрована на Nasdaq OMX.

Більше інформації про компанію на веб-сайті: www.alfalaval.com

Natural refrigerants white paper

heating_cooling-hub-vignette-2021.jpg

Потрібно більше інформації про тепло- та холодопостачання?

Хочете отримати знання та дізнатись про досвід роботи з теплобміном, які Альфа Лаваль отримала за наш понад 80 років? Потрібен доступ до файлів BIM, 3D -креслень чи інших застосунків? Відвідайте наш портал тепло- та холодопостачання, де ви знайдете все потрібне для вашої галузі.

 

Перейти до порталу тепло- та холодопостачання

Пов'язані теми: