2021-02-25 Новини про обладнання

Більше можливостей для транскритичного охолодження з AXP 82

Альфа Лаваль використовує перевірені характеристики роботи при високому тиску серії AXP у новому апараті, спеціально розробленому для охолодження CO2. Нові теплообмінники Альфа Лаваль AXP82 дозволяють використовувати таку саму конструкцію для ширшого діапазону кВт транскритичних навантажень, ніж у попередніх моделях. Вони поєднують провідні на ринку стандарти низького перепаду тиску та високого розрахункового тиску з відмінними характеристиками втоми, щоб задовольнити високі умови застосувань з CO2.

Розробка теплообмінника AXP82 стала відповіддю на швидке зростання потреби у транскритичному охолодженні газу CO2 для систем нагрівання та охолодження. Наразі, діоксид вуглецю все частіше використовують у різних системах та застовуваннях.

"Ринок СО2 швидко зростає, оскільки все більше виробників систем та кінцевих споживачів переходять на природні холодоагенти, у відповідь на зміну екологічного законодавства", - пояснює Фредрік Екстрем, президент бізнес-підрозділу паяних та зварних теплообмінників Альфа Лаваль. "Окрім комерційного холодильного обладнання, сьогодні ми бачимо замовників з інших галузей, які переходять на CO2 – наприклад, кондиціонування повітря та промислове застосування, а також морська галузь."

Проте, використання CO2 може поставити надзвичайні вимоги до традиційних конструкцій теплообмінників. "Позначення "XP" у назві теплообмінника AXP означає екстремальний тиск, і ця серія теплообмінників створена саме для роботи в умовах наздвичайно високого тиску" - продовжує Екстрем. "Запускаючи у виробництво пластинчастий паяний теплообмінник AXP82, ми зможемо забезпечити надійні теплові характеристики для систем різного розміру в більш широкому діапазоні вимог щодо застосування CO2".

Поєднання надійної та ефективної роботи

Насправді, стійкість до втоми матеріалу у апараті AXP82 перевищує навіть високі стандарти попередніх моделей, завдяки використанню нової конструкції канальної пластини, створеної за унікальною технологією PressureSecure. В результаті, теплообмінник AXP82 може застосовуватись для складних процесів транскритичного охолодження СО2.

"Разом з тим, ми розробили AXP82, щоб також забезпечити ефективність теплопередачі світового класу", - говорить Екстрем. "Нова модель має ряд унікальних функцій, які підвищують теплову ефективність при мінімальних втратах тиску".

Важливим елементом стала оновлена конструкція вхідних та вихідних портів теплообмінника. Оптимізуючи баланс між розміром портів та механічними характеристиками, Альфа Лаваль змогла забезпечити низький перепад тиску в поєднанні з високим розрахунковим тиском, одночасно досягаючи високої стійкості до втоми.

Компактне та ефективне рішення

На додаток до нової конструкції канальних пластин та портів, AXP82 також є першою моделлю теплообмінника в лінійці AXP, що відрізняється безкаркасною конструкцією. Це зменшує вагу конструкції та забезпечує більш компактні розміри.

"Для споживачів більш компактний дизайн має ряд цілком очевидних переваг", - додає Екстрем. "На додаток до меншої площі, зменшення матеріалу для в будівництві покращує стійкість економічно ефективним способом".

Щоб дізнатись більше про паяні пластинчасті теплообмінники Альфа Лаваль серії AXP82 та повний спектр рішень щодо нагрівання та охолодження, відвідайте: www.alfalaval.com/heating-and-cooling-hub

AXP82 vignette

For further information, please contact:

Fredrik Ekström, President
Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers
Energy Division, Alfa Laval
Phone: +46 705 547 409
E-mail: fredrik.ekstrom@alfalaval.com

Therese Tonning
Marketing Communication Manager

Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers
Energy Division, Alfa Laval
Phone: +46 46 36 72 09
E-mail: therese.tonning@alfalaval.com

brazed_family_preview640x360.jpg

Паяні пластинчасті теплообмінники Альфа Лаваль - це компактне та ефективне рішення для централізованого опалення, охолодження, випаровування та конденсації у багатьох сферах застосування.

Паяні пластинчасті теплообмінники

Завантажити прес реліз

Пов'язані теми: