2019-04-24 Новини про обладнання

Нові пластинчаті теплообмінники "газ-рідина"

Альфа Лаваль пропонує переосмислити можливості теплообміну за допомогою абсолютно нових пластинчатих теплообмінників "газ-рідина". Апарати розроблені спеціально для охолодження газів, призначені для роботи при високих температурах та за участі газового та рідкого середовища.

"Охолодження газового середовища – не нелегке завдання для багатьох підприємств, які традиційно змушені використовувати громіздкі та неефективні кожухотрубні теплообмінники", - пояснює Фредрік Екстрем, президент бізнес-підрозділу паяних та зварних теплообмінників, Підрозділ Енергетики Альфа Лаваль. «Наші нові пластинчасті теплообмінники «газ-рідина» все це змінюють. Вони не тільки забезпечують набагато більший коефіцієнт теплової ефективності, а їх розмір приблизно на 75% менший, ніж кожухотрубні апарати, що використовуються для такого ж застосування».

Теплообмінник може більше

Хоча Альфа Лаваль вже давно виробляє паяні пластинчасті теплообмінники, нове портфоліо робить їхній асортимент кроком вперед. Завдяки революційній конструкції пластини в запатентованій асиметричній конфігурації, нові апарати оптимізовані для роботи з газовими середовищами.

"Ця конструкція забезпечує дуже низький перепад тиску для застосувань з дуже непропорційною швидкістю потоку між двома середовищами", - говорить Стаффан Нордстрьом, Старший менеджер бізнес-підрозділу паяних та зварних теплообмінників Альфа Лаваль. "Крім того, хоча стандартний паяний пластинчастий теплообмінник підтримує температуру середовища до 225°C, нові апарати «газ-рідина» можуть працювати при температурі газу 750°C, не зазнаючи термічної втоми".

Нові можливості для складних застосувань

Завдяки цим технологічним досягненням теплообмінники «газ-рідина» мають особливі переваги при застосуванні в системах рекуперації тепла. Альфа Лаваль вже довела таку можливість для ряду споживачів, і ця технологія швидко набула успіху для застосування та ТЕЦ, завдяки поєднанню високої швидкості конденсації та високої теплової ефективності.

"Існує ряд інших сфер застосування, які, на нашу думку, отримають велику користь від цієї інноваційної технології", - додає Стаффан Нордстрем. "Зокрема, ми бачимо великі можливості для повітряних компресорів, а також охолоджувачів повітря".

Дві моделі апарату для задоволення потреб замовників

Перший випуск портфоліо теплообмінників «газ-рідина» буде представлений двома моделями різних розмірів. Лінійка GL оснащена системою протитокового каналу для оптимізації теплової ефективності. Лінійка GLX має поперечний потік і розроблена з відкритими входами і виходами на газовій стороні, щоб забезпечити якнайнижчий перепад тиску.

"Ми допоможемо замовникам вибрати асортимент та модель, яка є найбільш зрозумілою для них, виходячи з їх конкретного застосування та умов експлуатації", - говорить Стаффан Нордстрем. "Але незалежно від того, який вони обрали, ми впевнені, що вони швидко побачать, якою справжньою революцією насправді є ця технологія!"

 

Дивіться також:

Gas-to-liquid plate heat exchanger portfolio page (NEW!)
GL product page (NEW!)
GLX product page (NEW!)

 

Про Альфа Лаваль

Провідний постачальник обладнання та рішень для різних галузей промисловості і специфічних процесів, заснованих на використанні технологій теплопередачі, сепарації і управління потоками.

За допомогою наших технологій, обладнання та сервісу ми допомагаємо замовникам оптимізувати їх виробничі процеси. Наші рішення забезпечують нагрівання, охолодження, сепарацію і транспортування потоків продуктів у харчовій, хімічній, нафтохімічній та фармацевтичній галузях, на підприємствах з виробництва крохмалю, цукру, етанолу та напоїв.

Продукція Альфа Лаваль використовується також на електростанціях, на борту суден, при геологорозвідувальних роботах, в машинобудуванні, в гірничодобувній промисловості, на станціях очистки стічних вод, в системах ОВіК і холодильних системах.

Альфа Лаваль працює з замовниками майже у 100 країнах світу, допомагаючи їм займати лідируючі позиції в бізнесі. Акції Альфа Лаваль котируються на Nasdaq OMX, і в 2018 році її річний обсяг продажів склав приблизно 40,7 мільярдів шведських крон (майже 4,0 млрд євро). Чисельність персоналу компанії складає близько 17200 працівників.

www.alfalaval.ua

Посилання

Все
GL product libe

For further information, please contact:

Staffan Nordström

Senior OEM Manager, BU Brazed & Fusion bonded Heat Exchangers

Alfa Laval Energy Division

Phone: + 46 725 35 92 88

E-mail: staffan.nordstrom@alfalaval.com

Пов'язані теми: